Sušička na ovoce Excaliber Clear Door s časovačem - 9 táců černá

Doprava zdarma

EXL-4926TBCD

Nový produkt

Sušička na ovoce Excaliber Clear Door s časovačem funguje na principu odstraňování vody díky nepřetržité cirkulaci horkého vzduchu, kde teplotu kontroluje termostat. V sušičce potravin Excalibur si můžete nasušit proužky hovězího masa, kuřete, ryby nebo dokonce zvěřiny, také lze v sušičce připravit oblíbené domácí „jerky“.

Více informací

Cena s DPH12 076 Kč
Cena bez DPH9 980 Kč

Lze koupit i na splátky

0.0
Parametry:
  • Rozměry mm (ŠxHxV): 310x420x480
  • Příkon el. (kW) / Napětí (V): 0,60 / 230
  • Váha (kg): 6.2
  • Barva: černá
  • Materiál: Plast
  • Ovládání: termostatem
  • Použití: Domácí
  • Časovač: Mechanický
  • Nastavení teploty: 41 - 74°C
  • Automatická vypnutí: ano
  • Počet plat: 9
  • Rozměr plat (mm): 355x355
  • Materiál plata: plast
Sušička na ovoce Excalibur s časovačem a s 9 tácy funguje na principu odstraňování vody díky nepřetržité cirkulaci horkého vzduchu, kde teplotu kontroluje termostat. V sušičce na ovoce Excalibur můžete sušit nejrůznější potraviny od obilovin až po plátky šťavnatého ananasu. Zemědělské plodiny ani zdaleka nejsou jedinými potravinami, které můžete díky sušičce uchovávat. V sušičce potravin Excalibur si můžete nasušit proužky hovězího masa, kuřete, ryby nebo dokonce zvěřiny, také lze v sušičce připravit oblíbené domácí „jerky“ - sušené kořeněné maso určené k přímé konzumaci. Dokonce i jogurt, pokud ho v silné vrstvě uložíte na alobal, se po usušení promění v lahodnou přesnídávku s karamelovou příchutí.


Provozní náklady sušičky ovoce Excalibur se pohybují v rozmezí 0,50 – 1,- Kč za hodinu. Ve srovnání s běžnými metodami konzervování potravin se tato investice do sušičky určitě vyplatí.

Pokud chceme při sušení syrových potravin zachovat účinnost enzymů, je třeba dbát na dvě důležité okolnosti. První z nich je správná kontrola teploty při sušení a druhá doba sušení. Enzymy ztrácejí svou účinnost tehdy, když jsou vystaveny příliš vysoké teplotě. Je-li však teplota sušení naopak nízká, proces sušení trvá delší dobu a potraviny se mohou kazit nebo se v nich rozmnoží bakterie.

Sušička ovoce Excalibur je vybavena sušícím systémem, který využívá horizontálního proudení vzduchu. Dalším prvkem je nastavitelný termostat, díky kterému je sušička ovoce vhodná pro sušení syrových potravin s udržením výživné hodnoty i po samotném usušení. Nastavitelný termostat ovládá teplotu vzduchu a zadní ventilátor vytváří horizontální proudění vzduchu, díky kterému dochází k rychlému a rovnoměrnému vysušení. Díky těmto dvěma prvkům dokáže sušička na ovoce Excalibur udržet dostatečně nízkou teplotu, při které enzymy neztrácejí svou účinnost, ale zároveň zajistí teplotu vzduchu ideální pro rychlé usušení potravin a nevhodnou pro růst plísní a bakterií. Většina běžných sušiček s jednotlivými sušicími tácy nad sebou je sestavena tak, že neumožňuje nastavit teplotu sušení ani správnou cirkulaci vzduchu. Tyto sušičky totiž suší potraviny odspodu nahoru a je třeba často vyměňovat sušící plata např. horní za podní apod.

Nastavitelný termostat, který je součástí sušičky na ovoce Excalibur byl speciálně sestaven tak, aby umožňoval žádoucí výkyvy teplot. Při vyšší teplotě se povrch potraviny rychle vysušuje, když poté teplota vzduchu poklesne, vlhkost ze středu potraviny vystupuje k suššímu povrchu. Toto kolísání teploty vzduchu také napomáhá udržovat stálou teplotu potravin během celého procesu sušení.

Sušička na ovoce je vybavena praktickými vysazovacími dvířky. Dvířka stačí pouze nadzvihnout a položit na horní plochu přístroje. Sušicí tácy pak můžete jednoduše vysunovat a zasunovat v případě, že chcete proces sušení kontrolovat, vyndávat hotové produkty nebo jednotlivé tácy čistit. 

Odborníci na syrovou výživu volí jednoznačně Sušičky Excalibur!

Od samotného počátku hnutí za syrovou stravu je sušička ovoce Excalibur jedničkou nejvýznamnějších odborníků tohoto oboru. Před více než dvaceti lety mluvila Anna Wigmorová s Rogerem Ortonem (vlastník a prezident firmy Excalibur) a představila mu tento nový způsob životního stylu. Sama otestovala všechny sušičky ovoce na trhu a zjistila, že sušičky Excalibur jsou nejlepším výrobkem pro uchovávání živých potravin díky své jedinečné konstrukci, provedení, všestrannosti a výkonu. Sušička potravin Excalibur je ideální výrobek pro ty, kteří prosazují syrovou stravu a pro všechny, kterým jde o vysokou kvalitu konzumovaných potravin!

Doporučený postup sušení RAW

Optimální teplotou pro zachování sušení v režimu RAW je 45 – 48°C

Doporučujeme nastavit sušičku, na první dvě hodiny sušení, na maximální možnou teplotu pro daný druh sušené suroviny. V průběhu této doby dochází k intenzivnímu uvolňování vlhkosti surovin a teplý vzduch se tak přirozeně ochlazuje. Následně snižte teplotu sušení na maximálně 48°C a ponechejte na této úrovni až do konce sušení.

Napsat recenzi

Sušička na ovoce Excaliber Clear Door s časovačem - 9 táců černá

Sušička na ovoce Excaliber Clear Door s časovačem - 9 táců černá

Sušička na ovoce Excaliber Clear Door s časovačem funguje na principu odstraňování vody díky nepřetržité cirkulaci horkého vzduchu, kde teplotu kontroluje termostat. V sušičce potravin Excalibur si můžete nasušit proužky hovězího masa, kuřete, ryby nebo dokonce zvěřiny, také lze v sušičce připravit oblíbené domácí „jerky“.

Zpráva

send a message