Kávovary

Tato kategorie v sobě skýtá výsledný nápoj, kterému jen málokterý člověk nepodlehne. Velmi dlouho trvalo než se stroj, který tuto pochutinu vyrábí dostal právě do naší nabídky, potažmo do Vaší restaurace, Vašeho baru či do Vaší domácnosti. Do 19. století se káva připravovala na plotně a to pomocí vaření spolu s vodou. První kávovar, zvaný biggin...


Zobrazit

Tato kategorie v sobě skýtá výsledný nápoj, kterému jen málokterý člověk nepodlehne. Velmi dlouho trvalo než se stroj, který tuto pochutinu vyrábí dostal právě do naší nabídky, potažmo do Vaší restaurace, Vašeho baru či do Vaší domácnosti. Do 19. století se káva připravovala na plotně a to pomocí vaření spolu s vodou. První kávovar, zvaný biggin se objevil ve Francii a to začátkem 19. století. Okolo roku 1940 se objevil Napierův vakuovaný kávovar, u kterého ovšem příprava byla spíše alchymií než jednoduchou přípravou, jakou známe dnes. Až stroj zvaný perkolátor, který je i dodnes především v Itálii používán, potřeboval k přípravě pouze káva, vodu a zdroj tepla. V roce 1901 se v zemi lahodné kávy, Itálii, zrodil první kávovar na espresso, fungující na principu využití tlaku páry při přípravě kávy. Od této chvíle už byl jen kousíček k dnešním pákovým a automatickým kávovarům, které naleznete i v naší nabídce. Káva jakožto původně zrno z kávovníku, dále sušené a pražené je nutno před přípravou kávy umlet na požadovanou hrubost. Možností je mít kávovar s integrovaným mlýnkem, popřípadě externí mlýnek, který nám zajistí pokaždé čerstvě namletou, podmanivou vůní opředenou kávu.


Kávovary V této kategorii není žádné zboží.